Fjällnora friluftsområde – alla aktiviteter för familjen

Fjällnora är ett naturskyddsområde beläget cirka 20 kilometer öster om Uppsala. Området är känt för sin höga biologiska mångfald och erbjuder ett brett utbud av friluftsaktiviteter året runt. Här kan besökare njuta av allt från bad och bastu till camping och höghöjdsbanor. Fjällnora är lättillgängligt med bil, buss, ångtåg och veteranbuss, vilket gör det till en populär destination för både lokalbefolkning och turister.

Bad och bastu

Fjällnora erbjuder fantastiska badmöjligheter med sina klara sjöar och välskötta stränder. För de som föredrar en mer avkopplande upplevelse finns det flera vedeldade bastur att hyra. Priserna för bastuhyra varierar beroende på storlek och antal personer, från 700 SEK för en liten bastu till 2500 SEK för alla bastur. Det finns även möjlighet att hyra dusch och elektrisk bastu för 50 SEK per person.

Camping och vandring

Camping är en populär aktivitet i Fjällnora, med flera välutrustade campingplatser tillgängliga för besökare. Här kan du slå upp ditt tält eller parkera din husvagn och njuta av naturens lugn. Platserna är strategiskt belägna nära sjöar och skogar, vilket gör det enkelt att utforska området.

Området erbjuder också ett nätverk av vandringsleder som sträcker sig genom skogar, ängar och längs med sjöar. Dessa leder är perfekta för både kortare promenader och längre vandringar. Medan du vandrar kan du stöta på olika djurarter och få en glimt av det rika djurlivet. Vandringslederna är väl markerade och varierar i svårighetsgrad, vilket gör dem tillgängliga för alla.

För de som vill kombinera camping med vandring är Fjällnora en idealisk destination. Här kan du börja dagen med en vandring genom de frodiga skogarna och avsluta den vid en lägereld vid din campingplats. Möjligheterna är många, och varje besök bjuder på nya upplevelser.

Höghöjdsbana och äventyr

För de som söker äventyr erbjuder Fjällnora en höghöjdsbana. Denna bana är designad för att utmana både kropp och sinne och är lämplig för både barn och vuxna. Utöver höghöjdsbanan finns det även en naturlekplats och andra äventyrsaktiviteter som gör Fjällnora till en perfekt destination för familjer.

Höghöjdsbanan är en populär aktivitet bland besökare. Den är utformad för att ge en adrenalinkick och samtidigt erbjuda en säker miljö. Naturlekplatsen är ett annat inslag som lockar många familjer. Här kan barnen leka fritt och utforska sin omgivning medan föräldrarna njuter av den vackra naturen.

Fjällnora är inte bara en plats för äventyr. Det finns också många andra familjeaktiviteter som gör området till ett attraktivt utflyktsmål. Med sin närhet till Uppsala och goda kommunikationsmöjligheter är det enkelt att ta sig hit, vare sig man kommer med bil, buss, ångtåg eller veteranbuss.

Tillgänglighet och transport

Fjällnora är lättillgängligt med flera transportalternativ. Besökare kan ta sig hit med bil, och det finns en stor parkeringsplats som dock kan bli full under hektiska dagar. Alternativt kan man ta buss 810 direkt till Fjällnora friluftsområde under sommaren, eller buss 809 till Fjällnora vägskäl året runt, följt av en 3 km promenad. Ångtåg och veteranbussar är också tillgängliga under sommarmånaderna, vilket ger en nostalgisk resa till området.

Fiske och båtuthyrning

Fiske är en populär aktivitet i Fjällnora, men det krävs ett fiskekort för att fiska i sjöarna. Priserna för fiskekort varierar från 50 SEK per dag till 350 SEK för ett årskort för seniorer och familjer. Unga under 19 år kan fiska gratis.

För de som vill utforska sjöarna finns det möjlighet att hyra båtar och kanoter. Priserna för båtuthyrning börjar på 50 SEK per timme och går upp till 400 SEK för en helg. Båtuthyrningen gör det enkelt att njuta av vattnet och kanske fånga en fisk eller två. Fjällnora erbjuder en naturnära upplevelse där både fiskeentusiaster och nybörjare kan trivas.

Vinteraktiviteter

Under vintermånaderna förvandlas Fjällnora till ett vinterparadis med aktiviteter som skridskoåkning på plogade banor. Området erbjuder också möjligheter för längdskidåkning och andra vinteraktiviteter, vilket gör det till en året runt-destination för friluftsentusiaster. Skridskoåkning på de plogade banorna ger en härlig upplevelse i den friska vinterluften. För den som föredrar längdskidåkning finns det spår som slingrar sig genom de snötäckta skogarna.

Fjällnora lockar många besökare under vintern tack vare sitt breda utbud av vinteraktiviteter. Det är inte ovanligt att se familjer och vänner samlade för en dag ute i naturen. Med sitt läge nära Uppsala är det enkelt att ta sig hit, vare sig man kommer med bil eller buss. För de som vill stanna längre finns det campingmöjligheter även under vintern, vilket gör att man kan njuta av naturen dygnet runt.

Efter en dag fylld med vinteraktiviteter kan man värma sig i någon av de vedeldade bastuarna. En perfekt avslutning på en dag ute i kylan. Fjällnora erbjuder en unik kombination av naturupplevelser och bekvämligheter, vilket gör det till en populär destination året runt.

Fjällnora: Naturnära äventyr och avkoppling

Fjällnora är en plats där naturen och aktiviteter smälter samman på ett unikt sätt. Här kan man njuta av bad, bastu och camping i en vacker miljö. Höghöjdsbanan erbjuder utmaningar för både barn och vuxna, medan de många vandringslederna bjuder på rogivande promenader genom skogar och ängar.

Närheten till Uppsala och goda transportmöjligheter gör det enkelt att besöka Fjällnora. Oavsett om du kommer för en dagstur eller en längre vistelse, finns det något för alla. Med sina välutrustade campingplatser och varierade aktiviteter är Fjällnora en idealisk destination för naturälskare.

Vintern förvandlar området till ett paradis för skridskoåkning och längdskidåkning. Efter en dag ute i kylan är en vedeldad bastu den perfekta avslutningen. Fjällnora erbjuder en helhetsupplevelse som lockar besökare året runt.

Lämna en kommentar