Studentbostad i Uppsala

Studentboende i studentlägenheter och studentrum

Är du student i Uppsala och letar efter ett boende? Att hitta studentboende i Uppsala kan vara knepigt, men det finns flera olika sätt att öka chanserna för att få tag på en studentbostad i Uppsala.

Hitta studentbostad i Uppsala

Att hitta studentboende kan vara svårt men det finns flera alternativ:

  • Köpa en studentbostad
  • Hyra en studentlägenhet
  • Hyra ett studentrum i korridor
  • Hyra ett rum som inneboende
  • Hyra lägenhet i andra hand
  • Dela lägenhet med andra studenter
  • Annonsera efter studentbostad
  • Stå i bostadskö för studentlägenhet
  • Kontakta företag som hyr ut lägenheter direkt
  • Posta efter studentboende på Facebook

Hyra studentlägenhet

Det kan vara svårt att komma in på bostadsmarknaden som student i Uppsala, som tur är finns det hjälp att finna. Förutom rena studentrum finns även lägenheter och så kallade dubletter. Som nybliven student kan andrahandsmarknaden vara intressant då det oftast är ett snabbare sätt att komma in på bostadsmarknaden i Uppsala. Enklast är nog att annonsera efter studentbostad i tidningar som UNT eller på nätet. UppsalaBostad.se erbjuder gratis annonsering efter studentbostäder.

Köpa en studentbostad

Det finns lägenheter som är bostadsrätter som är perfekta som studentlägenheter. På Rackarberget, Fålhagen och Luthagen finns det små lägenheter som passar bra som studentbostäder. Att köpa en liten lägenhet kan vara en bra investering då en lägenhet under studietiden kan öka i värde.

Hyra ett studentrum i korridor

I Flogsta, Rackarberget, Kantorn och andra ställen i Uppsala finns det studentområden med många studenthus som har studentrum i så kallade studentkorridorer. Då får man ett rum på ca 10 - 15 kvadratmeter i en korridor, man har egen toalett och dusch men delar på kök. För många är studentrum i korridor inkörsporten till studentboende i Uppsala

Annonsera efter studentbostad

Ett sätt att öka chanserna för att få tag på en studentbostad är att annonsera efter en studentbostad i Uppsala i olika medier, vi har en populär bostadsmarknad här på UppsalaBostad som har förmedlat många studentbostäder, det finns även många andra webbsajter som erbjuder dig att annonsera, ibland gratis och ibland för pengar, vårt tips är att prova på många ställen för att öka chanserna.

Bostadskö för studentlägenhet

Så fort du får reda på att du ska studera på Uppsala Universitet och vet med dig att du bheöver en bostad är det lägligt att ställa dig i kö för studentbostad hos de företag som har köer för lägenheter i Uppsala för studenter.

Studentboende på Facebook

Ett annat sätt att öka chanserna för att få tag på en studentbostad i Uppsala är att posta på Facebook för att ta hjälp av vänner och bekanta. Besök UppsalaBostad på Facebook och posta efter bostadsboende och öka chanserna för att få tag på ett studentboende i Uppsala.

Länkar

Nyhetsbrev