Statarvägen 11 – – Uppsala kommun

Utgångspris: 6 685 000 kr

Beskrivning av Villa Statarvägen 11

  • Antal rum:
  • Storlek: 119 m²
  • Byggår: 1964

En perfekt familjevilla i två plan belägen i Norby med ett fantastiskt läge intill Hågadalen. Tomten har ett gavelläge vilket gör att tomten är större än liknande hus utan gavelläge. Huset har 3-4 sovrum och har stora härliga ytor som inbjuder till samvaro. Planlösningen på entréplan erbjuder stora sällskapsytor med kök och vardagsrum i öppen planlösning i vinkel. I vardagsrummet finns stora fönster mot trädgården som ger ett härligt ljusinsläpp. I källaren finns det bland annat en gillestuga med öppen spis samt bastu för ruggiga vinterkvällar. Tomten är fint insynsskyddad och har både fruktträd, bärbuskar och stora ytor med gräsmatta samt en boulebana. Vackra blommande buskar gör tomten lummig och fin. Det finns flera mysiga uteplatser varav en med pergola som för tankarna till Italien. Intill huset ligger det rymliga garaget med plats för en bil. Idag är garaget även inrett med en snickeridel. I ett av sovrummen finns en igensatt dörr direkt ut mot passagen vid garaget, en möjlighet att tillskapa en uthyrningsdel.

På Norbyvägen, några 100 meter bort finns goda bussförbindelser. I Norby finns service vid Svamptorget där du har bland annat ICA, två restauranger och bageri. I området finns flera förskolor och skolor, bland annat Malmaskolan som har årskurs förskoleklass till årskurs 6. Cykelavstånd till Uppsalas två universitet och institutioner, samt till city, Ultuna, Akademiska Sjukhuset, Ångströmlaboratoriet, BMC och Resecentrum. Gottsunda Centrum ligger också på bra avstånd där all tänkbar service finns, såsom matvarubutik, apotek, vårdcentral, bibliotek, simhall och en hel del restauranger.

I underbara Hågadalen med dess friluftsliv finns skid- och vandringsspår samt Gula stigen. Huset har också ett bra läge med tanke på att det endast är en kort cykeltur till badplatser vid Ekoln eller lite längre bort Lyssnaängsbadet. I Sunnersta finns även skidlift för den som vill åka slalom. Föreningslivet i övrigt i stadsdelen domineras av fotbollsklubben UIF och orienteringsklubben OK Linné. I närliggande stadsdelen Valsätra finns Uppsala Näs IK (UNIK).

En rolig sak att nämna är att besiktningsmannen som besiktade huset, sa att det var ett av de bäst bevarade 60-tals hus han någonsin besiktat.

Varmt välkommen på visning!

Karta för Statarvägen 11

https://www.hemnet.se/bostad/villa-119m2-norby-uppsala-kommun-statarvagen-11-21348277

Avstånd till vatten: 2700

  • Uppsala kommun
  • Uppsala län
  • Postkod: 75645

Lämna en kommentar