Ollonstigen 1A – 8 – Uppsala kommun

Utgångspris: 16 500 000 kr

Beskrivning av Villa Ollonstigen 1A

  • Antal rum: 8
  • Storlek: 416 m²
  • Byggår: 2020

Välkommen till idylliska Vreta. Resan tar sin början under majestätiska lövträd och fortsätter över vidsträckta betesängar där Mälarens stilla vågor ibland glittrar genom trädens grenverk. En grusväg svänger av ned mot vattnet där ett imponerande hem reser sig. Med sin vitputsade sockel och stående träpanel under det branta sadeltaket med dekorativa kupor, framstår hemmet som både ståtligt och välkomnande. De höga fönsterpartierna är elegant småspröjsade, vilket förstärker den traditionella känslan.

Denna imponerande villa på hela 416 kvm, med en biarea om 183 kvm, har fått erkännande för sin fängslande arkitektur. En tvåplansdel i klassisk stil kompletteras av ett lägre byggnadselement som böjer av diagonalt, vilket skapar en skyddad oas på baksidan med poolområde, trädeck och en takförsedd uteplats. Trädgården är harmoniskt omsluten av både arkitektur och natur, och hemmets design med influenser från både New England och nordisk sekelskifte återspeglas i de omsorgsfullt utvalda detaljerna som spegeldörrar, listverk och höga socklar. Interiören gör sig bra i naturligt ljus och erbjuder generösa rumsvolymer som ständigt överraskar med sin genomtänkta planlösning. De rymliga sällskapsytorna i öppen planlösning, en storslagen matsal och ett exklusivt kök, harmonierar perfekt med den omgivande grönskan, särskilt genom den diagonala strukturen och de omfattande glaspartierna.

I den charmiga punschverandan kan du njuta av både grönska och ljus. Hemmet följer en konsekvent designfilosofi med vitlaserat ekgolv som en genomgående grund, kompletterat med sofistikerade grå toner. De traditionella elementen som de detaljerade listverken, spegeldörrarna och de öppna spisarna framhävs av materialvalen som är diskret lyxiga och ytterst smakfulla med inslag av ek, marmor, kvartskomposit, tegel, glas och smide.

Detta storslagna hem erbjuder upp till fem sovrum, två badrum, ett exklusivt Kvänumkök med eldstad, en mycket stor matsal, en klassisk veranda, öppna spisar, takterrass, poolområde, flera trädäck, utekök med bar, växthus, garage, samt ett separat dubbelgarage med gästvåning innehållande badrum och pentry och ett gästhus med fem sängplatser.

Endast ett stenkast från Mälarstranden, i detta natursköna område, är livet här präglat av närheten till vattnet, där båt- och vattensporter samt lugna kvällsdopp från bryggor är en del av vardagen. Till fastigheten hör även två båtplatser.

Från Vreta finns det goda kommunikationer med buss in till City och det tar drygt 15 min med bil till Uppsala centralstationen.

Vreta är ett familjevänligt område, där ni bor med närhet till både vatten, skog och natur. Med bara en kort promenad till sjön Ekoln (Mälaren) har du inte bara närhet till bad utan även vintertid är perfekt för skridskoåkning på upplogad is, ordnade skidspår finns utmed åkrarna bort mot Hammarskog och även i naturreservatet Nåsten som har härliga vandringsleder sommartid. Promenadavstånd till Hammarskog är något man kan njuta av varje årstid oavsett om man ska dit och köpa glass på sommaren eller åka skridskor på Dalkarlskärret på vintern. ”Midsommarängen” som ligger mitt i ”byn” är en samlingsplats för alla boende. Här kan man spela fotboll, leka, åka pulka och grilla. På sommaren anordnas det en fantastisk midsommarfest för alla i området. I närområdet finns också hästgårdar, stall samt fina ridvägar. Ett eldorado även för fågelintresserade. För dig som är golfintresserad finner du Söderby golfbana en bit längre bort. I områd

Karta för Ollonstigen 1A

https://www.hemnet.se/bostad/villa-8rum-vreta-uppsala-kommun-ollonstigen-1a-21312920

Avstånd till vatten: 100

  • Uppsala kommun
  • Uppsala län
  • Postkod: 75591

Lämna en kommentar