Luthagsesplanaden 15D – 2 – Uppsala kommun

Utgångspris: 2 195 000 kr

Beskrivning av Lägenhet Luthagsesplanaden 15D

  • Antal rum: 2
  • Storlek: 53 m²
  • Byggår:

Här bor ni i ett av Uppsalas vackraste, äldsta och historiska kvarter endast en kort promenad från stadspulsen, vackra grönområden längst med Fyrisån, olika universitetsbyggnader och Ekonomikum som ligger på krypavstånd. I närheten finner ni flertal av Uppsalas populära nationer som Upplands nation, Södermanlands-Nerikes nation och Göteborgs nation.

Luthagen är Uppsalas mest attraktiva område. Det som speglar Luthagen är pampiga våningar, gröna områden, blandad bebyggelse, flertalet parker och vackra hus i klassisk stil. Flertalet av husen som finns i området är uppförda under Gunnar Leches tid. Det som speglar dessa bostäder är fantastiskt fina fasader, rejäla rum med stora sällskapsytor, vackra trägolv, djupa fönsternischer i marmor och generös takhöjd.

Direkt när ni kliver in i bostaden möts ni av ljus och en behaglig känsla av trivsel och harmoni. Inbjudande hall med möjligheter för avhängnings möjligheter samt förvaring i klädkammaren, luftigt vardagsrum som i kombination med stora fönsterpartier och extra takhöjd bidrar till en härlig atmosfär. Här finner ni plats för både sällskapsdel, arbetshörna och plats för större matgrupp. Från vardagsrummet kan ni ta er ut till balkongen. Modernt och välplanerat kök med bra förvaringsmöjligheter samt en generös arbetsyta för matlagningskreativitet. Här finns plats för matgrupp att samlas runt med nära och kära för goda middagar och trevliga tillställningar. Köket är utrustat med induktionshäll, fläkt och diskmaskin.

Vidare finner ni ett tilltalande sovrum med vackert nyslipad parkettgolv och plats för större sängmöbel samt förvaring i den platsbyggda garderoben. Kläder och dylikt kan smidigt förvaras i en av de två garderoberna med skjutdörr.

Lägenheten ligger i en välskött förening med ett flertal av de större renoveringar som blivit genomförda. Några att nämna är stambyte, balkongrenovering och fönsterrenovering. På källarplan som ni enkelt når med hissen finns två tvättstugor, hobbyrum, cykelförråd och motionsrum. Till lägenheten hör två förråd, ett större förråd på vinden och ett matkällarförråd i källaren.
På Luthagsesplanaden 15D bor ni centralt vilket medför möjligheter för spontana aktiviteter på stan eller mysiga promenader. Enbart 100m från lägenheten ligger en busstation som tar dig till Uppsala centralstation på ca 5 min.

Gå runt hörnet och njut av den grönskande Vasaparken eller varför inte ta en längre promenad i den närliggande Stabbyskogen eller längst med Fyrisån? Efter promenaden kan ni gå förbi Ofvandals Hovkonditori och avnjuta en god bakelse samtidigt som ni vakar över den pulserande staden.
I närområdet finns flera populära restauranger som Domtrappkällaren, Aaltos och Hambergs Fisk. Den närmaste dagliga varuhandeln sker på Coop och ICA Luthagens livs.

Promenera ut på gatorna och upplev en del av Uppsalas historia och modernitet.

Välkommen hem!

Karta för Luthagsesplanaden 15D

https://www.hemnet.se/bostad/lagenhet-2rum-luthagen-uppsala-kommun-luthagsesplanaden-15d-21364039

Avstånd till vatten: 450

  • Uppsala kommun
  • Uppsala län
  • Postkod: 75225

Lämna en kommentar