John Brobergs väg 11 – 6 – Tierps kommun

Utgångspris: 3 975 000 kr

Beskrivning av Villa John Brobergs väg 11

  • Antal rum: 6
  • Storlek: 220 m²
  • Byggår: 1909

De vita putsade sekelskifteshusen i Strömsbergs bruk kommer sällan ut till salu, nu har ni chansen på lärarinnebostaden bredvid den gamla skolan! Huset andas sekelskifte rakt igenom från källarens stenmurade väggar och golv till entréplanets höga takhöjd och fina trägolv – hela vägen upp till övre planets lika generösa takhöjd och djupa fönsternischer. Här är det bara att flytta in och bo i en mycket fint och varsamt renoverad bostad. Här finns bland annat ett helt nytt badrum, ny gäst-WC, nytt kök med ny vedspis, bergvärme och fiber!

Välkommen till John Brobergs väg 11, en 220 kvm stor villa i två plan samt en rejäl källare med mycket förvaringsmöjligheter. Idag är huset uppdelat i två lägenheter varav en mindre på gaveln, 2 rok på två plan, samt en större med huvudentré mitt på huset och fördelar 3-4 rok på två plan. Vidare i beskrivningen benämns de som stora och lilla lägenheten. Lägenheterna kan lätt återställas till en bostad genom att öppna den dörr som finns kvar i stora lägenhetens hall samt en igensatt dörr i övre allrummet.
Den stora lägenheten har en stor och välkomnande hall, ny gäst-WC, stort och fint renoverat kök med bl a köksö, skafferi och en ny vedspis och vidare från köket nås vardagsrummet och sedan salen som är ett väl tilltaget rum med en stor öppen spis. På övre plan finns ett helt nytt badrum från 2024, ett stort sovrum som med fördel kan delas av till två sovrum, ett mindre sovrum samt ett rymligt allrum.
Den lilla lägenheten har entré från husets kortsida med en välkomnande mindre hall där ni når köket, badrummet och sovrummet. En trappa upp finns ett fint vardagsrum med gammalt trägolv och stora fönster.
I källaren på huset finns stora utrymmen för förvaring, snickeri/verkstad och pannrum. Källaren nås från stora lägenheten eller utifrån. På tomten finns också ett stort garage med ny garageport.

På framsidan av huset finns en stor, fin och välordnad trädgård med växthus och blomlådor. På baksidan av huset finns stor gräsyta, buskar och perenner. Från baksidan kan ni gå på eljusspåret som går i skogen, perfekt för promenader/löprundor men också för längdskidåkning på vintern. Bred grusgång som delar huset och framsidans trädgård. Grusgången är perfekt för att köra upp bilen för att t ex packa ur – Ej allmän väg!

I Strömsberg bor ni i ett av landets mest bevarade bruk där hela bruket är kulturminnesmärkt. Om k-märkningen finns mer att läsa i detaljplanen på kommunens hemsida men primärt gäller att inte ändra färg på fasaden eller utformningen på taket.

Välkommen på visning, välkommen hem!

Karta för John Brobergs väg 11

https://www.hemnet.se/bostad/villa-6rum-stromsberg-tierps-kommun-john-brobergs-vag-11-21302185

Avstånd till vatten: 200

  • Tierps kommun
  • Uppsala län
  • Postkod: 81596

Lämna en kommentar