Dag Hammarskjölds väg 242 B – 5 – Uppsala kommun

Utgångspris: 8 200 000 kr

Beskrivning av Villa Dag Hammarskjölds väg 242 B

  • Antal rum: 5
  • Storlek: 170 m²
  • Byggår: 1923

Tillfälle att förvärva ett fantastisk 20-talshus med ett fint läge i Sunnersta. Här bor du med naturen runt knuten och med kort promenadavstånd till Sunnerstaskolan!

Gläds av en stor och lättskött tomt omgiven av vackra växter, plattsättningar, staket samt fria gräsytor att leka på för barnen. Huset uppfördes 1923 och har tidigare tillhört trädgårdsmästaren i Sunnersta med tillhörande mark som senare avstyckats. Större renovering av huset gjordes på 90-talet med bl.a. tilläggsisolering, nya fönster, nytt tak, ny el samt byte av vatten- och avloppsrör. Huset har en fantastisk charm och bra ljusflöde i alla rum. Löpande underhåll har skett genom åren. Garage med förrådsdel samt carport byggdes 2014.

Entréplan med välkomnande och generös hall som leder dig vidare till både det stora vardagsrummet med eldstad samt det trivsamma köket. Nedanför dessa rum finns ett tillbyggt matrum/sällskapsrum som har utgång till altan med sol från morgon till eftermiddag. Även toalett finns på detta plan. En trappa upp möts du av en hall med vackert burspråk, tre rejäla sovrum samt badrum med tvättpelare. Många charmiga originaldetaljer finns bevarade såsom trägolv och spegeldörrar. Ytterligare en våning upp finns en stor vind med ståhöjd som idag rymmer mycket förvaring och önskar du framtida projekt kan det finnas möjlighet att omvandla vinden till allrum eller två ytterligare sovrum. Källaren är idag endast en råkällare som lämpar sig till matkällare och den nås genom lucka i golvet från matrummet/sällskapsrummet.

Sunnersta, med goda buss- och cykelkommunikationer till city, har både fina naturområden och sjönära omgivningar. Från tomten har du kort promenadavstånd till skola F-5, flera förskolor, affär och restaurang och i närheten finns också mysiga badvikar samt Skarholmens marina vid Mälaren. Vintertid erbjuds långfärdsskridskoåkning, skidspår, pulkabacke och slalombacke. Nedanför närliggande Sunnersta Herrgård finns en liten sjö varpå det är populärt med skridskoåkning vintertid. Upplyst elljusspår finns i den närliggande skogen vid åsen, och det är även trevligt att promenera bort mot Sunnerstaspången och vidare på naturstigar. Närmsta busshållplats når du med ett stenkast.

Välkommen att boka dig för visning!

Karta för Dag Hammarskjölds väg 242 B

https://www.hemnet.se/bostad/villa-5rum-sunnersta-uppsala-kommun-dag-hammarskjolds-vag-242-b-21338242

Avstånd till vatten: 400

  • Uppsala kommun
  • Uppsala län
  • Postkod: 75652

Lämna en kommentar