Bodagatan 5 – 6 – Östhammars kommun

Utgångspris: 3 750 000 kr

Beskrivning av Villa Bodagatan 5

  • Antal rum: 6
  • Storlek: 140 m²
  • Byggår: 1923

Välkommen till denna charmiga villa med fantastisk potential! Här får du ett fint tillfälle att förvärva en stor, rejäl villa anno 1923. Det är ett härligt hus där mycket har gjorts för att ta till vara och återskapa dess originalcharm. Originalpanelen från 20-talet finns kvar under den rosa panelen. Huset är rena drömmen för dig som söker en bostad med själ att förädla, som väcker inspiration till att skapa något alldeles extra!

Många tomter här i Östhammars äldre delar har styckats av till hälften under årens lopp, men denna tomt är fullstor på nästan 1900 kvm och dessutom i princip helt insynsskyddad med hjälp av ett falurött, bondsågat plank. Trädgården är lummig och ger rikliga skördar av hallon, vinbär, körsbär, krusbär, björnbär, blåbärstry, plommon, rabarber, flera sorters äpplen, såsom Åkerö, och dessutom massor med blommor: scilla, tulpaner, vit och lila syren, pioner, laxrosa jättevallmo, dagliljor, löjtnantshjärta, fingerborgsblomma, ormbunkar, stormhatt, rosor, stockrosor, honungsrosor, kaprifol, klematis ”summer snow”, vildvin, irisar och två enorma schersminbuskar som doftar ljuvligt i slutet av juni – för att nämna några.

Tomten har gott om plats för studsmatta, lek och odling. Det finns två större trädäck varav ett i bästa kvällssol i anslutning till den charmiga, vita boden. På tomten finns även en friggebod byggd i hantverkstekniken skiftesverk, målad i falu ljusröd med guldockramålad dörr och med grästak.

Nuvarande ägare har tillverkat eget virke på tomten, från timmer till panel och lister med hjälp av ett modernt bandsågverk och fyrkutterhyvel med klassiska Östhammarsprofiler. De maskinerna samt byggställning finns det möjlighet att förvärva i och med övertagande av fastigheten. Timmer har köpts och lyfts in över planket av lokala skogsbrukare, med mycket prisvärt virke som resultat. Källaren är fullstor och har även den använts till snickeri.

Närområdet i Östhammar bjuder på vacker natur och lugn miljö, perfekt för den som söker en fridfull tillvaro. Med närhet till service och bekvämligheter blir detta en plats där du kan trivas och känna dig hemma.

Karta för Bodagatan 5

https://www.hemnet.se/bostad/villa-6rum-osthammar-osthammars-kommun-bodagatan-5-21362168

Avstånd till vatten: 400

  • Östhammars kommun
  • Uppsala län
  • Postkod: 74232

Lämna en kommentar