Ältvägen 12 – 6 – Uppsala kommun

Utgångspris: 6 475 000 kr

Beskrivning av Villa Ältvägen 12

  • Antal rum: 6
  • Storlek: 320 m²
  • Byggår: 1987

Naturnära rymligt boende med härlig gårdskänsla och vacker utsikt mot Lötsjön i Länna. Här välkomnas du av en stensatt gårdsplan med klassisk rundel med lykta framför den herrgårdsgula villan om 227 kvm. Grupperat runt infarten finns den stora carporten samt de båda flygelbyggnaderna om 61 kvm respektive 59 kvm som erbjuder ytterligare boendemöjligheter, bastu, spa-bad, garage mm. Sammanlagd boarea enligt uppmätning uppgår till 320 kvm. Utmärkt generationsboende och möjlighet till uthyrning.

Tänk att kunna bo så lugnt och fridfullt på denna vackra fastighet med sjöutsikt och med mycket goda kommunikationer med buss eller med bil till Uppsala, Arlanda och Stockholm.

Till villan är det en ståtlig entré med pardörrar som leder in i ett luftigt allrum/hall med välkomnade eldstad. Eldstaden är dubbelsidig med kassett även mot det trivsamma vardagsrummet som rymmer både soffgrupp och matsalsbord. Från vardagsrummet finns det en utgång till det stora inglasade och vinterbonade uterummet med värmeslingor i golvet. Flera skjutdörrar till trädgården och utsikt mot grön äng och Lötsjöns vattenspegel i bakgrunden.

På entréplan finns två bra sovrum, varav ett med hel garderobsvägg och utgång till trädgården. Helkaklat renoverat badrum med dusch och plats för badkar om man så önskar. Kök med matplats och utgång till uteplats och trädgården, en roligt detalj är den praktiska serveringsluckan mellan kök och vardagsrum. Vidare finns klädvårdsavdelning och groventré i ett med ingång via farstukvist under tak. Goda förvaringsutrymmen i inre hall med garderober.

Övre plan med stort härligt allrum med parkettgolv och utgång till balkong. Två mycket stora sovrum med fasta garderober och två fönster vardera. Det finns möjlighet att, vid behov, avdela rummen för att skapa ytterligare sovrum. Här finns även ett duschrum och wc.

Flygelbyggnad 1 med inredd lägenhet med två rum, pentry och badrum. I den andra delen av byggnaden finns pannrum, förråd, bastu och ångdusch. Från bastun är det utgång till inglasat uterum med spa-bad och relax.

Flygelbyggnad 2 med inredd lägenhet med pentry och wc/dusch samt sovrum på loft. Varmbonat garage med plats för en bil och arbetsbänk.

Uppvärmningen till samtliga tre bostadshus sker med bergvärme via kulvert från en av flygelbyggnaderna till de övriga två byggnaderna.

Carport med plats för fyra bilar. Här finns också ett kallförråd samt trappa till öppet loft för stor och praktisk förvaring. På fastigheten finns även en separat friggebod med intilliggande hundgård.

Den mycket soliga tomten har ett fritt läge invid skog och ängsmark med utsikt över sjön. Trädgården är vackert planerad, av landskapsarkitekt, där fruktträd, buskar och växter är noga placerade. Trevlig infart med stensättning och rundel med lykta. Gräsmatta för lek. Flaggstång.

Från denna vackra hemmiljö har man endast ca 14 km till E4:a påfarten, vilket ger snabb och enkel pendling till U-A, Arlanda och Stockholm. Uppsalas största handelsområde Boländerna ligger ca 16 km från hemmet. Till Stockholm och Arlanda är det mindre än 60 min respektive 30 min med bil om man istället åker väg 273 mot Arlanda. Busshållplats inom ca 500 m från hemmet med god turtäthet till Resecentrum samt till Arlanda. Bra service i Länna och Almunge med flertalet förskolor, skolor åk 0-9 mm, restaurang, minilivs och bensinmack. I Almunge finns såväl Ica, Coop, Grönlund GK och Pizzeria.

*** SE GÄRNA LÄNKEN TILL 3d visning & inom kort även Helikopterv

Karta för Ältvägen 12

https://www.hemnet.se/bostad/villa-6rum-lanna-uppsala-kommun-altvagen-12-21326927

Avstånd till vatten: 250

  • Uppsala kommun
  • Uppsala län
  • Postkod: 74173

Lämna en kommentar